Tilbud om frivillig vaksinering mot smittsom hjernehinnebetennelse

Folkehelseinstituttet anbefaler at ungdom 16 - 19 år vaksinerer seg mot smittsom hjernehinnebetennelse.

Skolehelsetjenesten ved Kirkeparken vgs ønsker å tilby denne vaksinen til alle elver i vg2.

Klikk for stort bilde

Vaksinen, som heter Nimerix, gir beskyttelse i ca. 5 år etter at den er satt. Den koster 400 kr og kan betales med kort. Vaksinering er frivillig.

De elevene som ønsker å vaksinere seg, må fylle ut påmeldingsskjema. Skjemaet vil bli delt ut i alle vg2-klassene i løpet av uke 3/4, men ligger også som lenke her. Svarfrist er satt til 30.01.20 og påmelding er bindende, siden vaksinene må fohåndsbestilles.

Vaksinering vil foregå på skolen tirsdag 10. mars kl. 08.30 - 11.30 (møterom ved siden av kantinen).

Elever i vg3, som ikke fikk tatt vaksinen i fjor og som ønsker å vaksinere seg dette året, oppfordres til å ta snarlig kontakt med helsesykepleier.

Her kan du lese mer om smittsom hjernehinnebetennelse