På utveksling til Frankrike

Franskelever- og lærere i vg1 var før påskeferien på utveksling til Montpellier i Frankrike.

Gruppebilde av elevene som dro til Frankrike - Klikk for stort bilde

Kirkeparken søkte høsten 2017 om TROLL-midler, og var heldige og få stipend til å reise på utveksling til Montpellier i Frankrike i mars 2018. TROLL er et stipend som norske fransk-elever kan søke for å reise til Frankrike, administrert av SIU (Senter for internasjonalisering av utdanning). Det er etter en avtale mellom den franske og norske stat, som kom i stand i siste halvdel av 80-tallet. Og da vi fikk ja, kunne 19 elever og 2 lærere fra fransk nivå II, VG1, reise 8 dager til Montpellier, sør i landet. Stipendet skal dekke en del av utgiftene til reise, opphold og program.

Elevene bodde i franske familier, og hadde følge med vertselevene til skolen, lycée Jean Monnet, hver morgen, og hjem til fransk middag og lekser etter skoletid.

Det var et variert program, vi hadde guiding i gamlebyen i Montpellier, besøk på kunstmuseum, undervisning i tre intense timer på fransk språkskole, korte presentasjoner i engelsk-klasser på Jean Monnet i tillegg til utflukt til byen Nîmes, og til den romerske akvedukten Pont du Gard.

Helgen tilbringes sammen med vertsfamiliene, og mange var tur på stranda eller til steder som Sète og Palavas-les-Flots i nærheten, besøkte grotter, shoppet litt i kjøpesenteret Polygone, gikk på kino, eller hva de fant på.

De franske elevene kommer til Norge neste høst, i september/oktober 2018.

Foto og tekst: Lis Martinsen

Skolen Lycee Jean Monnet - Klikk for stort bilde