Ny, flott Fretex-butikk åpnet i dag

Mange hadde tatt turen til byen da Fretex åpnet pop up-butikk i AMFI Moss i dag.

Blide kunder og betjening - Klikk for stort bilde

Det er Fretex som eier og driver butikken, men de samarbeider nært med elever og lærere på Service og samferdsel på Kirkeparken. Som en del av undervisningen i salg, service og sikkerhet har elevene fått være med i forberedelsene i ukene før åpning og skal være med i den daglige driften.

Elevene har fått verdifull innsikt og erfaring i hva som skal til av planlegging, bestemming av vareutvalg, praktisk arbeid, markedsføring og lignende før en butikk kan åpne. De fortsetter å lære ved at de skal jobbe i butikken med kundebehandling, holde orden på gamle og nye varer og gjøre annet som trengs for å drive en butikk.

Fretex er jo en gjenbruksbutikk, så de har egne rutiner når det gjelder mottak, sortering og utsending av tøy og andre varer. Elevene har fått være med og sett denne prosessen i praksis ved Fretex-sentralen i Oslo.

Vi på Kirkeparken er svært glade for at Fretex gir elevene våre denne muligheten til uvurderlig praksis, og ønsker lykke til med driften i desember.

Fretex 6.jpg Fretex 4.jpg Butikken var full av mennesker da den åpnet | Fotograf: May-Helen Howard Fretex 7.jpg Fornøyde elever og lærer | Fotograf: May-Helen Howard