Mat og servering av ypperste kvalitet på Mosseregionskonferansen

Og det var det selvfølgelig våre flinke elever på kokk- og servitørlinja som sto for.

De har hakket og malt, stekt og kokt lokale råvarer og satt sammen en herlig lunsjtallerken som deltagerne på konferansen kunne nyte.

Klikk for stort bilde

Den årlige konferansen gikk av stabelen på Verket scene og det var rundt 150 gjester som skulle bespises.

Elevene har brukt lang tid på å forberede seg til dette oppdraget. Konferansen er et ypperlig sted å vise frem det mateldoradiske mangfold Østfold kan by på, derfor skulle kun det beste av lokale råvarer serveres. Maten ble tilberedt fra grunnen av etter alle kunstens regler av våre dyktige elever på skolens kjøkken.

Maten ble presentert på scenen av elev Oliver Eliassen, som til stor fornøyelse for de i salen kunne opplyse at også han var kortreist, han kom med gratis buss fra Jeløya. Det hele ble hyggelig og profesjonelt servert av de sammen elevene, så de fikk virkelig vist frem hva de kan.

På tallerken var det

• Hjemmelagde potetlefser (med poteter fra Rygge så klart). Lefsene var fylt med røkelaks, røket på flis av lokale einer, i vårt eget skolekjøkken.
  • Frittata, en bondeomelett med Ryggepoteter og egg fra Østfold
  • Ribbe med sprøstekt svor og rødkål. Vi har lange og stolte tradisjoner for svineproduksjon i Østfold og kålen er også lokal
  • Farsert kyllingrullade med urter, hvitløk og chilli. Urtene er lokale
  • Ovnsstekte rotgrønnsaker – alle fra Østfold. Vi nevner i fleng: rødbeter, gulbeter, polkabeter, neper, persillerot og gulrot
  • Kjøttboller med kjøtt fra Ringstad i indre Østfold og lokale urter
  • Hjemmebakt brød med svært så lokal havre
  • Svinepaté med sopp og bacon

Det var tydelig at dette falt i smak hos deltagerne på konferansen. De takket for maten ved å gi en vel fortjent stående applaus da elevene ble bedt opp på scenen etter maten.

Klikk for stort bilde  Klikk for stort bilde  Klikk for stort bilde  Klikk for stort bilde