Inspirerende og lærerik direksjonsdag

Elevene i 3MUSA får hver uke undervisning og øvelse i faget direksjon hvor de lærer å dirigere kor og orkestre. Tirsdag denne uken fikk de prøve det ut på profesjonelle musikere under kyndig veiledning av erfarne dirigenter. 

Klikk for stort bilde  

Elevene hadde forberedt seg lenge og godt i forkant av dagen, allerede i januar fikk de vite hvilke klassiske stykker de kunne velge mellom å dirigere. De gledet seg til dagen, men var samtidig spente på hvordan det ville bli å stå foran og dirigere en gruppe som lever av å spille. 

I løpet av dagen fikk elevene prøvd seg på en strykekvintett i Moss kunstgalleri og en blåsekvintett i Arena. Hver og en elev fikk kyndig veiledning og nyttige tilbakemeldinger av dirigenten underveis og i etterkant. På slutten samlet alle musikerne seg til et orkester som elevene fikk dirigere. Med publikum i salen og så mange musikere var det ekstra gøy. 

Elevene sier det var en morsom og inspirerende dag. Det er mye mer å tenke på for en dirigent som publikum ikke ser under en konsert. Dirigering krever en god del forarbeid og kunnskap og det fikk elevene god erfaring på. Det var også fint å få tilbakemeldinger fra dirigenter som ikke er deres daglige lærere, da fikk de nye råd og innspill de kan ta med seg.

Vi vil rette en stor takk til alle musikere og dirigenter som kom og underviste elevene og til Dextra-stiftelsen som gjorde det økonomisk mulig for oss å gjennomføre denne dagen.