"Gi litt mere f*, senk skuldrene og ta vare på deg selv"

Slik avsluttet eventyrer, fotograf og foredragsholder Mats Grimsæth sitt inspirerende og rått ærlige foredrag til elevene.

Klikk for stort bilde

Utad virker han som en råtass som seiler i ishav, er på tøffe turer og fotograferer spektakulær natur og verdenskjente idrettsutøvere.

Men Mats tørr også å være brutalt ærlig.

Ærlig om følelsen av å ikke høre til og ikke være god nok. Ærlig om selvmordstanker. Følelser og tanker han var så alt for godt kjent med da han var i tenårene. Men også ærlig om det å våge å velge livet.

Og ærlig om det å ha angst og hvordan det er. Som kaldsvetting i henda, varm i ansiktet, urolig i magen... For som han sier, vi må tørre å snakke om det! Vi må tørre å snakke om hvordan vi egentlig har det.

Tusen takk til deg Mats, for det du fortalte. Vi hadde alle godt av å høre det du sa.

Mats fikk Rådet for psykisk helses Tabupris 2019. Ved å dele sin historie og være åpen om hvordan han har det baner han vei for at mange, spesielt gutter, tørr å spørre om hjelp.

Hvis du har tunge tanker eller trenger noen å snakke med kan du blant annet snakke med kontaktlæreren din eller noen i elevtjenesten (2.etasje i B-bygget).

Eller du kan:

Foredraget var en del av skolens markering av Verdensdagen for psykisk helse. Årets tema er "Gi tid". Som Mats sa, gi tid til deg selv og gi tid til å snakke om det som er vanskelig.

Dagen i dag har forøvrig vært to-delt for elevene. De har både hatt foredrag med Mats og aktivitetsdag i Mossehallen. Tusen takk til elevene i 3IDRA som sto for gjennomføringen av aktivitetsdagen.

Klikk for stort bilde