"FNs sikkerhetsråd" hadde møte i kantina

Fredag var det duket for det årlige møtet i "Sikkerhetsrådet". Elevene i faget politikk og menneskerettigheter fra Malakoff og Kirkeparken møttes og gjennomførte et godt møte (rollespill) i ordnede former.

Klikk for stort bilde

"Generalsekretær" Tore Nyheim ønsket velkommen og presenterte bakgrunnen for møtet. Denne gangen var det en konflikt i Midt-Østen som sto på programmet, og foruten faste medlemmer, medlemmer og observatører var det også med delegater fra Iran, Saudi-Arabia og Jemen. "President"  Kjetil Nordahl, som til daglig er rådgiver i FN-sambandet, loset elevene gjennom blant annet åpningstaler, innlegg, debatt i salen, uformell debatt og avstemning. Elevene hadde forberedt seg godt, men måtte også ta ting på sparket avhengig av innleggene til de andre delegatene. Det hele ble en meget lærerik erfaring for elevene. Takk til Kjetil Nordahl, Stian Syversen (lærer fra Malakoff), Siri Rustad (PPU-student på Kirkeparken og Tore Nyheim (vår egen assisterende rektor).

Klikk for stort bilde