Finalen i Østfoldmesterskapet for kokkelærlinger er i gang

Og det skjer (fredag) i vår egen Restaurant C. A. Lyche.

Litt om konkurransen:

Det er Norske kokkemesteres Landsforening, Lærlingekompaniet Øst og Asko Servering som arrangerer konkurransen og seks lag deltar. Hvert lag består av to lærlinger fra ulike opplæringsbedrifter i regionen. Lærlingene kan være både 1. års- eller 2. årslærling og lærlingene på et lag kan til daglig jobbe i ulike bedrifter.

Klikk for stort bilde Deltagerne har på forhånd fått vite oppgaven og ingrediensene. De har øvd lenge og fått kyndig hjelp på sine  arbeidsplasser. Det skal serveres blåskjellsuppe, lam ytrefilet og en dessert med bringebær og hvit sjokolade som hovedråvare. Et dommerpanel på tre avgjør hvem som går av med seieren og vinnerlaget kvalifiserer seg til deltagelse i Norgescup som går av stabelen 10. og 11. februar i Stavanger.

Våre RM-elever er med som gode assistenter på kjøkkenet og servitører. Gjestene består blant annet av lærlingenes faglige ledere, samarbeidspartnere og representanter fra opplæringsbedriftene.

Det er flere av Kirkeparkens tidligere elever som deltar i konkurransen og vi ønsker dem lykke til!

Vinneren annonseres klokken 15, dette blir spennende.