Karriereveileder

Karriereveileder skal hjelpe deg til å utvikle din egen kompetanse, slik at du kan gjøre informerte valg når det kommer til utdanning og yrke.

Karriereveiledning er en livslang prosess og kan handle om

• Valgkompetanse - Strukturering valg
  • Kunnskap om deg selv - Interessetester
  • Kunnskap om arbeidsmarkedet
  • Utdanningsprogram - Programfag til valg
  • Omvalg - Endringskompetanse
  • Søknadsfrister og opptakskrav
  • Utenlandsstudier - Godkjente samarbeidspartnere
  • Lån og stipend - Lånekassen

Du finner oss i "Rådgivergangen" i 2.etasje i B-bygget, over resepsjonen.

Forslag til god app

"7 trinn til utdanning" -  ios og android

Nyttige lenker til studier i Norge

Utdanning.no : Finn alt av utdanninger, mange yrker og skoler i Norge. Du kan få inspirasjon og hjelp til å velge ved bruk av jobbkompasset, utdanningssystemet, karakterkalkulator, studievelgeren og filmer. Verktøyet Likestilling gir informasjon om kjønns(u)balanse.

Vilbli.no : Dette er et informasjonsverktøy for deg som står foran et yrkes- og utdanningsvalg, enten du går i ungdomsskolen eller i videregående opplæring.

Velgriktig.no : Nettsted for realfag, ulike realfagsyrker og høyere utdanning.

Lånekassen : Spørsmål om studielån og studiestipend.

Folkehøgskolene : Felles portal for folkehøyskolene i Norge.

NAV: Interessetester, ledige stillinger, yrkesopplæring, informasjon om ulike yrker, stillinger i utlandet (Eures).

Samordna opptak : Her finner du alle opplysningene du trenger når du skal søke om opptak til universiteter og høgskoler: opptaksprosedyrer, opptakskrav, poenggrenser, utregning av tilleggspoeng, kommende endringer i opptakskrav med mer.

Karrieresenteret i Østfold : Tilbyr karriereveiledning for alle over 19 år bosatt i Østfold. Tjenestene er kostnadsfrie.

minutdanning.ostfoldfk.no : Østfold fylkeskommunes netttjeneste for karriereveiledning til elever og lærlinger.

Nyttig lenke til studier i utlandet

Ansa.no : Kvalitetssikret informasjon om utenlandsstudier.

Roar Breivik
Camilla Helmersen Tønnesen