Vikens skolematundersøkelse

Skolematundersøkelsen er en spørreundersøkelse som skal gjennomføres på videregående skoler i Viken.

Undersøkelsen gjennomføres på nett. På Kirkeparken vil elevene få utfyllende informasjon og tid til å gjennomføre den i løpet av en undervisningstime i uke 9.

Skolemat - Klikk for stort bilde melk.no

Undersøkelsen er et samarbeid mellom Viken fylkeskommune og Folkehelseinstituttet og skal gjennomføres på alle videregående skoler i Viken fylkeskommune, men også ved videregående skoler i Vestland fylke og Oslo kommune. Det er en kort og enkel spørreundersøkelse som omhandler mat- og måltidsvaner, trivsel, konsentrasjon, læring og sosioøkonomisk status. Det vil ta ca. 10 minutter å besvare spørreskjemaet. Viken fylkeskommune vil bruke resultatet fra undersøkelsen i planlegging- og evalueringsarbeid av gratis skolemåltid. Resultatene vil også benyttes i forskning- og utviklingsprosjekter, der målet er å fremskaffe ny kunnskap om skolemåltidet i Norge.

Spørreundersøkelsen er anonym, og det er frivillig for elevene å delta.

Vedlegg: informasjon til elever og foresatte (PDF, 93 kB)