Slik tar du fag som privatist i Viken

Har du behov for å ta opp fag, eller ta eksamen i et fag du ikke har fra før? Da kan du melde deg opp som privatist og ta eksamen ved en av våre videregående skoler. Privatisteksamen er åpen for påmelding fra 15. januar til 1. februar.

Lærer skriver ordet privatist på tavlen - Klikk for stort bildeHusk å melde deg opp til privatisteksamen Getty Image

Meld deg opp til privatisteksamen

Når er fristen?

Fristen for oppmelding er 1. februar. 2021. Du kan ikke melde deg opp etter at fristen har gått ut.

Hvilke fag kan du ta privatisteksamen i?

Du kan ta privatisteksamen i fag du mangler eller ikke har bestått. Du kan også ta privatisteksamen for å forbedre karakteren i et fag. Det er ikke mulig å melde seg opp som privatist i et fag som du følger som elev dette skoleåret.

Her kan du lese mer om privatisteksamen

Det er fylkeskommunen som er ansvarlig for gjennomføring av eksamen for privatister.

Sjekk at datoer for ulike eksamener ikke kolliderer

Elever som ønsker å melde seg opp som privatister må selv kontrollere om fagene de melder seg opp i kan kollidere med eksamensdato de følger som elever. Dersom man får datokollisjon mellom privatisteksamen og eleveksamen må man prioritere eleveksamen. Oppmeldingsavgift til ikke bli refundert ved datokollisjon. Det er særlig viktig at elever på vg3 kontrollerer at de ikke risikerer å få kollisjon med et av sine trekkfag.

Eksamensplan lokalt gitt eksamen våren 2021 - fag på Kirkeparken (PDF, 115 kB)

Eksamensplan sentralt gitt eksamen våren 2021 - fag på Kirkeparken (PDF, 100 kB)

Har du noen spørsmål?

Ta kontakt med eksamensansvarlige på Kirkeparken Jonas Skurtveit og Siv Skøien. Du kan også ta kontakt med fylkets eksamenskontor på eksamen@viken.no eller telefon 32 30 00 00.