Lytt til teksten
Utskriftsvennlig versjon Tips en venn

Internasjonalisering

USA-utveksling med Cape Henry Collegiate

Helt siden 1991 har Kirkeparken hatt samarbeid med skoler i Virginia, USA om et elevutvekslingsprogram som retter seg mot elever som har valgt programfag samfunnsfag og engelsk vg2/vg3. Å lære om amerikansk politikk, samfunn og kultur er målet med utvekslingen. Samarbeidet er et skoleutvekslingsprogram som gir elevene et godt innblikk i amerikansk kultur og dagligliv. Elevene bor hjemme hos amerikanske elever/familier. Elevene reiser til Washington DC for å oppleve storbyen og de viktige politiske institusjonene der, og i delstaten Virginia besøker vi skolen Cape Henry Collegiate i Virginia Beach. Når de amerikanske elevene kommer til Norge i mars innkvarteres de i hjemmene til de norske elevene. Dette er en unik mulighet til å oppleve det amerikanske samfunnet fra innsiden.

Frankrike - utveksling med lycée Jean Monnet

I 2013 startet engasjerte fransklærere ved skolen opp et nytt og spennende samarbeid med skolen lycée Jean Monnet skolen i Montpellier, Frankrike. Dette samarbeidet omfatter både kunst, kultur, historie og språk, og gir elever som velger fransk mulighet til å delta i elevutvekslingsprogram med språkreise til Frankrike og gjenvisitt i Norge. På høsten drar de norske elevene til Frankrike og på våren kommer de norske elevene til Norge. Elevene bor hjemme hos franske elever/familier, og innkvarterer selv en fransk elev under gjenvisitten. Dette utvekslingsprogrammet gir elevene gode muligheter til bedre forståelse av fransk kultur og dagligliv, i tillegg gir det viktig trening i å bruke det franske språket i realistiske situasjoner.

Studietur til Roma, Berlin og Barcelona/Valencia

Hvert år sender vi skoleelever på språkreiser og kulturreiser til store europeiske byer. Elever som velger Spansk vil kunne få muligheten til å praktisere språket i den spanske storbyen Barcelona/Valencia. Elever som velger tysk vil kunne få muligheten til å delta på en språkreise i den tyske hovedstaden Berlin. I Roma samarbeider vi med Liceo Artistico di Via di Ripetta skolen om et kunsthistorie-prosjekt. Formålet med turen til Roma er å studere kunst, kultur og historie fra antikken til moderne tid, og elevene fra programfagslinjen Kunst, design og arkitektur (KDA) får her en unik mulighet til å studere noen av verdens mest kjente kunstverk på nært hold.

Vennskapssamarbeid med West Coast College i Cape Town, Sør-Afrika

Siden 2011 har Kirkeparken hatt et samarbeid med West Coast College utenfor Cape Town i Sør-Afrika. Prosjektet har blitt finansiert av Vennskap Nord/Sør, og vært en viktig del av vårt holdningsskapende arbeid MOT. I 2016 planlegges det ingen studietur til Sør-Afrika, grunnet manglende finansiell støtte eksternt. Det er en utstilling i Fugleberget som tematiserer prosjektet.

Sist endret 10.08.2016