Lytt til teksten
Utskriftsvennlig versjon Tips en venn

Kjerneverdier

LIKEVERD, INKLUDERING, OMSORG OG RESULTATBEVISSTHET

På Kirkeparken mener vi det er viktig med likeverd, inkludering og omsorg. Derfor er disse tre ordene noe mer enn ord hos oss. De er kjerneverdiene våre. Men vi hadde ikke vært en skole om ikke vi satte oss høye mål for læring og utvikling. Derfor er resultatbevissthet en fjerde kjerneverdi hos oss.

Det at disse begrepene er våre kjerneverdier betyr ikke bare at vi setter dem høyt. Det betyr at vi setter dem aller høyest - som noe som skal lede oss i hverdagen, noe som skal gi oss retning når vi støter på ukjente problemer og ikke vet helt hvor vi skal gå. Hver dag opplever elever og ansatte utfordringer som kan løses på ulike vis. Men hvilket av valgene våre uttrykker likeverdet? Omsorgen? Inkluderingen? Hvis vi ser det, så ser vi også hva vi bør gjøre.

Vi er rundt tusen mennesker her på Kirkeparken. Det betyr tusen ulike sett av personlige verdier også. Slik må det være, og det er bra. Men skal vi ha et fellesskap, så må vi også ha noe felles. Det betyr at vi velger noen verdier vi kan enes om.

• Vi anerkjenner hverandre som likeverdige mennesker uten hensyn til bakgrunn, kjønn, alder, erfaring, roller og forutsetninger.

• Vi tar imot nye elever og ansatte ved å inkludere dem i det gode fellesskapet.

• Vi tar vare på hverandre og viser omsorg i hverdagen.

Slik skaper vi et miljø for gode prestasjoner.

En verdibasert undervisning tar alt dette opp i seg, og målet er en bedre skole. Når vi omtaler verdiene våre, legger vi dem til grunn for samværet vårt. De former språket, og språket preger miljøet. Vi minner hverandre om verdiene våre, og de forplikter oss når vi tar valg.

Publisert: 14.07.2011      Sist endret: 07.07.2016