Lytt til teksten
Utskriftsvennlig versjon Tips en venn

Noe å glede seg over

I dag har vi markert Verdensdagen for psykisk helse. Årets tema er "Noe å glede seg over".

Eirik Lundblad.JPG

Elevene ble delt i to grupper, hvor den ene gruppen hadde opplegg i klasserommet mens den andre gruppen var i Fugleberget. Etterpå byttet de.

I klasserommet fikk elevene først se en film som illustrerte at ungdommer kan ha det vanskelig inne i seg selv om alt tilsynelatende ser bra ut. Elevene fikk diskutere hva som skal til for å tørre å åpne seg om at man har det vanskelig. Samtidig snakket de om hva som skal til for å bry seg om og hjelpe andre som man ser sliter.

I Fugleberget holdt Eirik Lundblad det meget engasjerende foredraget "Å se utenfor seg selv". Ikke bare fortalte han om alt det spennende han har fått vært med på som voksen. Han er blant annet utdannet politi, har jobbet med humanitær hjelp i kriserammede områder, kom på TV da han ønsket å låne bort hjemmet sitt til noen som trengte det en jul og han har bildet sitt på et frimerke, for å nevne noe. Men han fortalte også åpent om hvordan det var å miste moren sin som 9-åring og om hvordan han taklet det. Han fortalte om sinne, om ensomhet og om hvordan han for å provosere faren begynte han å vanke i feil miljø. Han fortalte om en vanskelig ungdomstid med få venner, og hvor han, som han sa det selv, levde hardt. Likevel klarte han å snu dette og bruker nå store deler av livet sitt til å hjelpe andre.

Eirik snakket om det å være ung, om krav og press ungdommer møter hver eneste dag. Gjennom sine historier fra inn- og utland ønsket at elevene skal få nye perspektiver og klare å se utenfor seg selv. Han avsluttet foredraget med å oppfordre elevene til å engasjere seg, gjøre en liten ting som kan gjøre en forskjell for andre. Da får man det også bedre med seg selv!

Han må ha truffet tilhørerne sine godt, for alle satt stille og fulgte med. Det var en god og nyttig time som ble avsluttet med applaus.

Til slutt vil vi takke komiteen på skolen for et flott arrangement.

#minglede #psykiskhelse #verdensdagen

Publisert: 17.10.2017      Sist endret: 17.10.2017