Lytt til teksten
Utskriftsvennlig versjon Tips en venn

På tå hev med Den Norske Opera og Ballett

Vg2- og Vg3-elevene på danselinjen på Musikk, dans og drama gjennomførte torsdag del 1 av Den norske Opera og Ballets talentprogram innen scenisk dans På tå hev.

Danseelever på tå hev.JPG

Den Norske Opera og Ballett har i flere år hatt dette programmet. Over 2000 ungdommer deltok i fjor på workshops på videregående skoler og kulturskoler rundt om i landet. Disse lokale workshopsene utgjør del 1 av programmet og er grunnlaget for å plukke ut enkelte ungdommer til del 2. Del 2 innebærer intensiv dansetrenig som resulterer i en egen oppsetning på Den Norske Opera og Ballett i Oslo. Du kan lese mer om programmet og fjorårets oppsetning på hjemmesiden til Operaen.

På tå hev er også på Facebook, der kan du lese mer oppdaterte nyheter om programmet.

Kirkeparken har deltatt i dette samarbeidet siden 2013, og to av årets vg3-elever ble plukket ut til å delta i del 2 av prosjektet i fjor.
Torsdag 31. august kom prosjektleder Sara da Fonseca og pedagog og prøveleder Marit Falla Eriksen igjen til Kirkeparken for å gjennomføre workshop. Denne workshopen er obligatorisk for alle vg2- og vg3-danseelever på skolen. Sarah og Marit vet nøyaktig hva koreograferne til årets forestilling vil ha av danserne som blir plukket ut, og bruker det som kriterie når de velger ut elever som får tilbud om å bli med til del 2.
Selv om det er prestisje i å bli tatt ut til del 2, krever det også mye hard trening og dedikasjon av ungdommene, sier instruktørene. Men Hanne og Gjendine som var med i fjor sier det også var svært morsomt og lærerrikt å være med, så alt arbeidet var absolutt verdt det.

Tidligst neste uke blir det klart hvem av elevene fra skolen blir plukket
ut til å bli med videre, så frem til da må både elever og lærere smøre seg med
tålmodighet.

Vi på Kirkeparken ønsker dere alle lykke til.

Danselærerne (fra venstre) Helle Ree-Pedersen, Hanne Knutsen, Connie Kjærnes og Anne Kari Omdahl følger nøye med.

Danselærerne (fra venstre) Helle Ree-Pedersen, Hanne Knutsen,
Connie Kjærnes og Anne Kari Omdahl fulgte nøye med.

Fjorårets deltagere og instruktørene fra Den Norske Opera og Ballett. Fra venstre Marit Falla Eriksen, Hanne Klausen Dahlby , Gjendine Sjøberg Martinsen og Sarah da Fonseca

Fjorårets deltagere og instruktørene fra Den Norske Opera og Ballett.
Fra venstre Marit Falla Eriksen, Hanne Klausen Dahlby, Gjendine Sjøberg
Martinsen og Sarah da Fonseca

Elever og instruktører fra Operaen sittende i ring

Worksjopen begynte og avsluttet med at Sara og Marit samlet alle elevene i en