Lytt til teksten
Utskriftsvennlig versjon Tips en venn

Benjamin fikk billett til junior-VM

Benjamin Nordén i 2IDRB er en av Norges beste juniorspillere i badminton. Han og fem andre unge spillere ble i august plukket ut av toppidrettskomiteen til Norges Badminton Forbund til å representere Norge i junior-VM i Indonesia i oktober.

Benjamin Nordén.jpg

Benjamin har spilt badminton aktivt i seks år, før det var det fotball som gjalt. Han har lenge vært klar over at han ønsker å satse på badminton, og valgte blant annet faget Toppidrett - individuell i 2. klasse. Dette innebærer at han og andre elever som har valgt badminton i toppidrett trener i Mossehallen torsdager og basistrening tirsdager i skoletiden i tillegg til klubbens egne treninger.

Dette blir ikke Benjamins første junior-VM. I fjor høst var han én av 10 utøvere som spilte med det norske flagget på brystet i turneringen i Bilbao, Spania. Den gang var det rundt 50 nasjoner som deltok, og Benjamin tror det vil bli omtrent det samme antallet i år.

Når Benjamin reiser nå i oktover trenger han ikke å bekymre seg over fravær og 10%-regelen. Elever som representerer Norge i internasjonale turneringer kan nemlig søke om å få fraværet godkjent (les mer om fraværsregelen på Utdanningsportalen). Reisen og deltagelsen blir også dekket av det nasjonale forbundet.

Så da er det bare for oss å ønske han god tur og lykke til!

Publisert: 01.09.2017      Sist endret: 04.09.2017
May-Helen Howard